Kunststoffen geschikt voor luchtvaartbranche

Logischerwijs spelen in de luchtvaartbranche zeer zware eisen aan brandgedrag en temperatuursbestendigheid een grote rol. Verder hangt er veel af van de plaats in het vliegtuig waar men de kunststof toe wil passen. Voor toepassingen in het vliegtuigruim gelden andere eisen dan voor toepassingen in het passagiersgedeelte. Vrijwel alles is hier gerelateerd aan veiligheid en normen. In deze toepassingen vinden we vooral polycarbonaten of aangepaste versies hiervan (combinaties met andere materialen en met de toevoeging van brandvertragende additieven).

Net als in de automotive branche is er in de luchtvaartbranche steeds meer vraag naar zelfversterkte thermoplastische composietmaterialen of combinaties hiervan met honeycomb materialen. Dit zorgt voor een hoge sterkte en stijfheid in combinatie met een relatief licht gewicht. 

Wilt u meer weten over de kunststoffen die gebruikt worden in de luchtvaartbranche? Neem vrijblijvend contact op met de deskundige adviseurs van SRT Plastics. Zij helpen u graag verder.

Kunststoffen geschikt voor de luchtvaart branche

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk