PC - Meerwandig X structuur 8W

Een meerwandige polycarbonaat plaat opgebouwd uit 8 lagen met een hoge lichttransmissie en een laag gewicht. Door de hoge lichttransmissie kunnen kosten bespaard worden voor electriciteit (licht). Uitstekende isolatiewaarden gecombineerd met een laag gewicht waardoor er minder zware & dure constructies nodig zijn.

SRT Plastics PC - Meerwandig X structuur 8W
Een achtwandige geëxtrudeerde polycarbonaat multiwall plaat met een breed kanaal. Door dit brede kanaal combineert de plaat zeer hoge lichttransmissie met kleine minimale buigradius en laag gewicht. Voordelen in besparing op elektriciteit voor verlichting, minder stookkosten door betere isolatie en het lage gewicht is een voordeel in constructie, handling en transport. Door deze voordelen en de fraaie uitstraling vervangt het meer en meer glas in lichtstraat toepassingen. Transparant en translucent met standaard één zijde UV bescherming, tweezijdige UV bescherming mogelijk. Standaardkleuren helder transparant, opaal en brons. Dikte 16 mm. Onze meerwandige plaat word niet gezaagd maar gesneden, zowel online op de extrusielijn als offline voor het maatwerk. 10 Jaar gelimiteerde garantie tegen verkleuring, verlies van slagvastheid en lichttransmissie onder invloed van UV veroudering.


Waarom SRT Plastics PC - Meerwandig X structuur 8W?
-Hoge lichttransmissie
-Uitstekende isolatiewaarde
-Kleine minimale buigradius
-Esthetische fraaie uitstraling
-Lichtgewicht, eenvoudige installatie
-10 keer meer slagvast vergeleken met hoogslagvast PMMA
-4 keer meer slagvast vergeleken met PVC
-Temperatuursbestendigheid
-Uitstekende brandklasse - zelfdovend
-Eenzijdig UV bescherming standaard, tweezijdige UV bescherming mogelijk


Toepassingen
Bouw - daken, gevelbekleding, zijwanden, serres, veranda's, lichtkoepels, lichtstraten, afdaken, carports, rookgasafvoeren, zwembadoverkappingen, plafonds, kassenbouw, daken winkelcentra, trein / metro stations, stadions, afscheidingen. Verpakking verlichting en neon signs, zijwanden pallets, bescherming fragiele / breekbare delen. Reclame, verlichte reclame en panelen voor advertenties Agricultuur - kassenbouw, vrachtwagen / trailer / tractor afdaken, agriculturele gebouwen


Extreme slagvastheid
De slagvastheid van SRT Plastics PC - Meerwandig X structuur 8W is 10 keer hoger dan die van hoogslagvast acrylaat en meer dan 2 keer hoger dan de slagvastheid van PETG.


Uitstekend brandgedrag
Uitstekend brandgedrag van SRT Plastics PC - Meerwandig X structuur 8W en afhankelijk van de dikte voldoet het materiaal aan de Europese Standaard voor de Bouw EN13501-1. De zuurstofindex van SRT Plastics PC - Meerwandig X structuur 8W is te laag om het materiaal bij afwezigheid van actieve brand met vuur / vlammen brandend te houden. Dit maakt het materiaal in normale gebruikscondities, zonder kunstmatige toevoer van extra zuurstof, zelfdovend. In geval van brand zal SRT Plastics PC - Meerwandig X structuur 8W smelten en een doorgang creeren waar hitte en rook uit het brandende gebouw kunnen ontsnappen. Het materiaal draagt niet bij aan het uitbreiden van de brand door voortplanting van vlammen / vuur. Zie ook tabblad Certificaten.


Kleine bestelhoeveelheden
Minimum Order Hoeveelheden (MOQ) zijn minimaal bij SRT Plastics maar varieren met de gewenste breedtemaat en gekozen produktopties. Speciale dikten en afmetingen zijn zeker mogelijk, zie tabbladen Voorraad en Productie.

Vraag het SRT Plastics

Veelgevraagde kunststoffen kan SRT Plastics uit voorraad leveren en voor u op maat zagen. Als het gewenste materiaal geen voorraaditem is (bv niet veel voorkomend materiaal, dikte, afwijkende maten (bv lange platen), kleur, textuur etc) of een grotere hoeveelheid, zullen wij dit graag speciaal voor u willen produceren. Vrijwel alles is mogelijk, zie ook tabblad Produktie, dus contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat!

Polycarbonaat Meerwandig X structuur 8W
Thickness Step Weight K-Value Width
mm mm g/m2 W/m2*K mm
        980 1200 1250 2100
16 16 2700 1,8 - - - -
20 16 3000 1,6 - - - -
25 20 3400 1,5 - - - -
32 20 3600 1,3 - - - -
40 20 4000 1,1 - - - -

- = geen voorraaditem, op aanvraag - zie tabblad productie. Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag. Aantallen in deze tabel zijn normale aantallen per pallet, kleinere hoeveelheden zijn mogelijk!

SRT Plastics is in staat uw kunststoffen op maat te produceren, online op maat gemaakt op de extrusielijnen, dan wel op maat gezaagd middels onze maatzaagservice. Vrijwel alles is mogelijk, custom made kleuren, uv bescherming, texturen, coatings! Contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat voor uw behoefte, of kijk onder tabblad Voorraad uw produkt wellicht bij SRT Plastics op voorraad kan zijn!

Polycarbonaat Meerwandig X structuur 8W
Thickness Step Weight K-Value Width UV side Colour
mm mm g/m2 W/m2*K mm    
        980 1200 1250 2100   Clear Opal Bronze Other
16 16 2700 1,8 x x x   1 (2) x x x o/r
20 16 3000 1,6 x x x   1 (2) x x x o/r
25 20 3400 1,5   x x x 1 (2) x x x o/r
32 20 3600 1,3   x x x 1 (2) x x x o/r
40 20 4000 1,1   x x x 1 (2) x x x o/r

Toepassingen in kunststof moeten vaak voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing en locale wet- en regelgeving van land en/of regio. Voor een aantal combinaties van materiaal en toepassing zijn testresultaten en certificaten op bepaalde normeringen reeds behaald. Contacteer SRT Plastics en wij onderzoeken graag samen met u welke normering voor uw applicatie nodig is!

Polycarbonaat Meerwandig X structuur 8W
Category Region Classification Thickness Test & Standard
Building - European   (Fire-smoke-droplets) Europe Bs1d0 16-40 mm EN 13501-1

Gerelateerde producten

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk