PC - Zeefdruk + Kraswerend HardCoat

Deze polycarbonaat plaat is voorzien van een zeefdruk afbeelding, graphic of patroon (zoals degradé aan randen autoruit) en is vervolgens gecoat met een duurzame hardcoat. De zeefdruk ligt dus onder de hardcoat en is permanent beschermd.

SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend HardCoat
Een helder transparante polycarbonaat plaat, eerst voorzien van grafische afbeelding middels speciale zeefdruktechniek, daarna voorzien van hardcoating. De grafische afbeelding, vaak een degradé om montage- en kitranden te verhullen in automotive toepassingen, is daarmee ook beter beschermd tegen beschadigingen. De plaat heeft de uitstraling van glas en is geschikt voor vlakke toepassingen. Deze geëxtrudeerde polycarbonaat plaat die extreme slagvastheid bij geringe dikte en laag gewicht (soortelijk gewicht 1,2 g/cm3 ISO 1183) combineert met kraswerendheid, temperatuursbestendigheid, chemische bestendigheid, UV Bestendigheid en uitstekende brandeigenschappen. De hardcoating verbeterd de lichttransmissie van het polycarbonaat basisplaat SRT Plastics PC - Helder Transparant Optische Kwaliteit en beschermd tegen graffiti en vandalisme.


Waarom SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend HardCoat?
- Zeer hoge optische kwaliteit en helderheid
- Weegt 50% minder dan glas
- Krasvastheid
- Temperatuursbestendigheid
- Chemische bestendigheid
- UV-bestendigheid
- Hoge optische kwaliteit en helderheid
- Tien keer meer slagvast vergeleken met hoogslagvast PMMA
- Uitstekende brandklasse - zelfdovend
- Beste product voor toepassingen met risico van persoonlijke ongelukken, aansprakelijkheid en vandalisme


Toepassingen
Anti vandalisme, beglazing, veiligheidsbeglazing, veiligheidsschermen, geluidsschermen, industriële afschermingen, machinekappen, machineafscherming, sign & display, verkoopautomaten, toegangstechnologie, technische delen en meer.


Extreme slagvastheid
De slagvastheid van SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend HardCoat is 10 keer hoger dan die van hoogslagvast acrylaat en meer dan 2 keer hoger dan de slagvastheid van PETG. Toch zeer eenvoudig te bewerken, vacuümvormen en te buigen in complexe vormen.


Uitstekend brandgedrag
Uitstekend brandgedrag van SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend HardCoat en afhankelijk van de dikte voldoet het materiaal aan de Europese Standaard voor de Bouw EN13501-1. De zuurstofindex van SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend HardCoat is te laag om het materiaal bij afwezigheid van actieve brand met vuur / vlammen brandend te houden. Dit maakt het materiaal in normale gebruikscondities, zonder kunstmatige toevoer van extra zuurstof, zelfdovend. In geval van brand zal SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend HardCoat smelten en een doorgang creëren waar hitte en rook uit het brandende gebouw kunnen ontsnappen. Het materiaal draagt niet bij aan het uitbreiden van de brand door voortplanting van vlammen / vuur. Zie ook tabblad Certificaten.


Kleine bestelhoeveelheden
Minimum order hoeveelheden (MOQ) zijn minimaal bij SRT Plastics maar variëren met de gewenste breedtemaat en gekozen productopties. Speciale dikten en afmetingen zijn zeker mogelijk, zie tabbladen Voorraad en Productie.

Vraag het SRT Plastics

Veelgevraagde kunststoffen kan SRT Plastics uit voorraad leveren en voor u op maat zagen. Als het gewenste materiaal geen voorraaditem is (zoals niet-veelvoorkomend materiaal, dikte, afwijkende maten, kleur, textuur en meer) of een grotere hoeveelheid, zullen wij dit graag speciaal voor u willen produceren. Vrijwel alles is mogelijk, zie ook tabblad Productie. Neem contact op met SRT Plastics voor uw oplossing op maat!

Polycarbonaat Zeefdruk + Kraswerend
Texture Colour Spec SG Standardsize 0,75 1 1,5 2 3 4 5 6 8 10 12 15 18 20
      g/cm3 mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
0 Clear   1,2 projectbased - - - - - - - - - - - - - -

- = geen voorraaditem, op aanvraag - zie tabblad productie. Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag. Aantallen in deze tabel zijn normale aantallen per pallet, kleinere hoeveelheden zijn mogelijk!

SRT Plastics is in staat uw kunststoffen op maat te produceren, online op maat gemaakt op de extrusielijnen, dan wel op maat gezaagd middels onze maatzaagservice. Vrijwel alles is mogelijk, custom made kleuren, UV-bescherming, texturen en coatings! Contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat voor uw behoefte. Kijk onder tabblad Voorraad of uw product bij SRT Plastics op voorraad is!

Polycarbonaat Zeefdruk + Kraswerend
Thickness 0,75 1 1,5 2 3 4 5 6 8 10 12 15 18 20
  mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
Min length o o o 1000 1000 1000 1000 1000 1000 o o o o o
Max length o o o 3000 3000 3000 3000 3000 3000 o o o o o
Standard extrusion width o o o 2000 2000 2000 2000 2000 2000 o o o o o

o = op aanvraag
Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag.
Kleinere hoeveelheden zijn mogelijk, vraag naar onze minimale ordergrootte!

Toepassingen in kunststof moeten vaak voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing en locale wet- en regelgeving van een land of regio. Voor een aantal combinaties van materiaal en toepassing zijn testresultaten en certificaten op bepaalde normeringen reeds behaald. Contacteer SRT Plastics en wij onderzoeken graag samen met u welke normering voor uw applicatie nodig is!

Gerelateerde producten

PC - Optische kwaliteit

PC - Optische kwaliteit

Topkwaliteit polycarbonaat plaat, zeer grote helderheid, minimale vervorming, uitermate geschikt als glasvervanging & optische toepassingen...
PC - Kraswerend FlexCoat

PC - Kraswerend FlexCoat

Dit is een polycarbonaat plaat voorzien van een speciale flexibele coating. Deze coating geeft de plaat een (beperkte) mogelijkheid om koud te buigen,...

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk