PC - Meerwandig Box structuur 2W

Een tweewandige geëxtrudeerde polycarbonaat multiwall plaat die hoge lichttransmissie combineert met kleine minimale buigradius en laag gewicht bij diktes van 4, 6, 8 en 10 millimeter.

SRT Plastics PC - Meerwandig Box structuur 2W
Een tweewandige geëxtrudeerde polycarbonaat multiwall plaat die hoge lichttransmissie combineert met kleine minimale buigradius en laag gewicht. Het lage gewicht is een voordeel in constructie, handling en transport. Transparant en translucent met standaard één zijde UV bescherming vanaf 8 mm. Standaardkleuren helder transparant, opaal en brons en in diktes 4, 6, 8 and 10 mm. Onze meerwandige plaat word niet gezaagd maar gesneden, zowel online op de extrusielijn als offline voor het maatwerk. 10 Jaar gelimiteerde garantie tegen verkleuring, verlies van slagvastheid en lichttransmissie onder invloed van UV veroudering.


Waarom SRT Plastics PC - Meerwandig Box structuur 2W?
- Eenzijdig UV bescherming standaard, tweezijdige UV-bescherming mogelijk.
- Hoge lichttransmissie
- Kleine minimale buigradius
- Esthetische fraaie uitstraling
- Lichtgewicht, eenvoudige installatie 
- Tien keer meer slagvast vergeleken met hoogslagvast PMMA
- Temperatuursbestendigheid
- Uitstekende brandklasse - zelfdovend


Toepassingen
- Bouw: daken, gevelbekleding, zijwanden, serres, veranda's, lichtkoepels, lichtstraten, afdaken, carports, rookgasafvoeren, zwembadoverkappingen, plafonds, kassenbouw, daken winkelcentra, trein- of metro stations, stadions en afscheidingen
- Verpakking: verlichting en neon signs, zijwanden pallets en bescherming fragiele of breekbare delen
- Reclame: verlichte reclame en panelen voor advertenties
- Agricultuur: kassenbouw, vrachtwagen-, trailer- of tractorafdaken en agriculturele gebouwen


Extreme slagvastheid
De slagvastheid van SRT Plastics PC - Meerwandig Box structuur 2W is tien keer hoger dan die van hoogslagvast acrylaat en meer dan twee keer hoger dan de slagvastheid van PETG. Toch zeer eenvoudig te bewerken, vacuümvormen en te buigen in complexe vormen.


Uitstekend brandgedrag
Uitstekend brandgedrag van SRT Plastics PC - Meerwandig Box structuur 2W en afhankelijk van de dikte voldoet het materiaal aan de Europese Standaard voor de Bouw EN13501-1. De zuurstofindex van SRT Plastics PC - Meerwandig Box structuur 2W is te laag om het materiaal bij afwezigheid van actieve brand met vuur of vlammen brandend te houden. Dit maakt het materiaal in normale gebruikscondities, zonder kunstmatige toevoer van extra zuurstof, zelfdovend. In geval van brand zal SRT Plastics PC - Meerwandig Box structuur 2W Beschermd smelten en een doorgang creëren waar hitte en rook uit het brandende gebouw kunnen ontsnappen. Het materiaal draagt niet bij aan het uitbreiden van de brand door voortplanting van vlammen of vuur. Zie ook tabblad Certificaten.


Kleine bestelhoeveelheden
Minimum order hoeveelheden (MOQ) zijn minimaal bij SRT Plastics maar variëren met de gewenste breedtemaat en gekozen productopties. Speciale dikten en afmetingen zijn zeker mogelijk, zie tabbladen Voorraad en Productie.

Vraag het SRT Plastics

Veelgevraagde kunststoffen kan SRT Plastics uit voorraad leveren en voor u op maat zagen. Als het gewenste materiaal geen voorraaditem is (zoals niet-veelvoorkomend materiaal, dikte, afwijkende maten, kleur, textuur en meer) of een grotere hoeveelheid, zullen wij dit graag speciaal voor u willen produceren. Vrijwel alles is mogelijk, zie ook tabblad Productie, dus contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat!

Polycarbonaat Meerwandig Box 2W
Thickness Step Weight K-Value Width
mm mm g/m2 W/m2*K mm
        980 1200 1250 2100
4 6 800 3,9 - - - -
6 6 1300 3,5 - - - -
6 10 1300 3,5 - - - -
8 10 1500 3,2 - - - -
10 10 1700 3,0 - - - -

- = geen voorraaditem, op aanvraag - zie tabblad productie.
Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag.
Aantallen in deze tabel zijn normale aantallen per pallet, kleinere hoeveelheden zijn mogelijk!

SRT Plastics is in staat uw kunststoffen op maat te produceren, online op maat gemaakt op de extrusielijnen, dan wel op maat gezaagd middels onze maatzaagservice. Vrijwel alles is mogelijk, custom made kleuren, UV-bescherming, texturen en coatings! Contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat. Kijk onder tabblad Voorraad of uw product wellicht bij SRT Plastics op voorraad is!

Polycarbonaat Meerwandig Box 2W
Thickness Step Weight K-Value Width UV side Colours & LT
mm mm g/m2 W/m2*K mm    
        980 1200 1250 2100   Clear Opal Bronze Other
4 6 800 3,9       x 1 x x x o/r
6 6 1300 3,5       x 1 x x x o/r
6 10 1300 3,5       x 1 (2) x x x o/r
8 10 1500 3,2 x x x x 1 (2) x x x o/r
10 10 1700 3,0 x x x x 1 (2) x x x o/r

Toepassingen in kunststof moeten vaak voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing en locale wet- en regelgeving van een land of regio. Voor een aantal combinaties van materiaal en toepassing zijn testresultaten en certificaten op bepaalde normeringen reeds behaald. Contacteer SRT Plastics en wij onderzoeken graag samen met u welke normering voor uw applicatie nodig is!

Polycarbonaat Meerwandig Box 2W
Category Region Classification Thickness Test & Standard
Building - European   (Fire-smoke-droplets) Europe Bs1d0 4-10 mm EN 13501-1

Gerelateerde producten

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk