PC - Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat

Dit is een polycarbonaat plaat voorzien van grafische afbeelding of degradé (automotive randafwerking) en daarna voorzien van een beschermende en flexibele kraswerende coating. Deze coating geeft de plaat een (beperkte) mogelijkheid om koud te buigen zonder dat de coating barst.

SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat
Een helder transparante gecoate polycarbonaat plaat met de uitstraling van glas, geschikt voor licht (koud) gebogen toepassingen. De flexibele coating geeft de plaat een (beperkte) mogelijkheid om koud te buigen zonder dat de coating barst. Deze geëxtrudeerde polycarbonaat plaat die extreme slagvastheid bij geringe dikte en laag gewicht (soortelijk gewicht 1,2 g/cm3 ISO 1183) combineert met flexibele (buigbare) kraswerende coating, temperatuursbestendigheid, chemische bestendigheid, UV Bestendigheid en uitstekende brandeigenschapppen. De hardcoating verbeterd de lichttransmissie van het polycarbonaat basisplaat SRT Plastics PC - Helder Transparant Optische Kwaliteit en beschermd tegen graffiti en vandalisme.

Polycarbonaat Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat
Thickness 0,75 1 1,5 2 3 4 5 6 8 10 12 15 18 20
  mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
Radius (min) mm o o o 350 525 700 875 1050 1400 1750 2100 o o o

o = op aanvraag


Waarom SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat?
- Zeer hoge optische kwaliteit en helderheid
- Weegt 50% minder dan glas
- Zeefdruk, degradé beschermd door FlexCoat
- Flexibele Hardcoating voor verbeterde krasvastheid en mogelijkheid tot (beperkt) koudbuigen
- Temperatuursbestendigheid
- Chemische bestendigheid
- UV-bestendigheid
- Hoge optische kwaliteit en helderheid
- Tien keer meer slagvast vergeleken met hoogslagvast PMMA
- Uitstekende brandklasse - zelfdovend
- Beste product voor toepassingen met risico van persoonlijke ongelukken, aansprakelijkheid en vandalisme


Extreme slagvastheid
De slagvastheid van SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat is tien keer hoger dan die van hoogslagvast acrylaat en meer dan twee keer hoger dan de slagvastheid van PETG. Toch zeer eenvoudig te bewerken door verspanende bewerkingen en beperkt koud te buigen, zie tabel hierboven.


Uitstekend brandgedrag
Uitstekend brandgedrag van SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat en afhankelijk van de dikte voldoet het materiaal aan de Europese Standaard voor de Bouw EN13501-1. De zuurstofindex van SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat is te laag om het materiaal bij afwezigheid van actieve brand met vuur of vlammen brandend te houden. Dit maakt het materiaal in normale gebruikscondities, zonder kunstmatige toevoer van extra zuurstof, zelfdovend. In geval van brand zal SRT Plastics PC - Helder Transparant Zeefdruk + Kraswerend FlexCoat smelten en een doorgang creëren waar hitte en rook uit het brandende gebouw kunnen ontsnappen. Het materiaal draagt niet bij aan het uitbreiden van de brand door voortplanting van vlammen of vuur. Zie ook tabblad Certificaten.


Kleine bestelhoeveelheden
Minimum order hoeveelheden (MOQ) zijn minimaal bij SRT Plastics maar variëren met de gewenste breedtemaat en gekozen productopties. Speciale dikten en afmetingen zijn zeker mogelijk, zie tabbladen Voorraad en Productie.

Vraag het SRT Plastics

Veelgevraagde kunststoffen kan SRT Plastics uit voorraad leveren en voor u op maat zagen. Als het gewenste materiaal geen voorraaditem is (zoals niet-veelvoorkomend materiaal, dikte, afwijkende maten, kleur, textuur en meer) of een grotere hoeveelheid, zullen wij dit graag speciaal voor u willen produceren. Vrijwel alles is mogelijk, zie ook tabblad Productie. Dus contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat!

Polycarbonaat Zeefdruk + Kraswerend Flexibel HardCoat
Texture Colour Spec SG Standardsize 0,75 1 1,5 2 3 4 5 6 8 10 12 15 18 20
      g/cm3 mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
0 Clear Kraswerend FlexCoat 1,2 2000 x 3000 - - - - - - - - - - - - - -

- = geen voorraaditem, op aanvraag - zie tabblad productie.
Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag.
Aantallen in deze tabel zijn normale aantallen per pallet, kleinere hoeveelheden zijn mogelijk!

SRT Plastics is in staat uw kunststoffen op maat te produceren, online op maat gemaakt op de extrusielijnen, dan wel op maat gezaagd middels onze maatzaagservice. Vrijwel alles is mogelijk, custom made kleuren, UV-bescherming, texturen en coatings! Contacteer SRT Plastics voor uw oplossing op maat voor uw behoefte. Kijk onder tabblad Voorraad of uw product op voorraad is!

Polycarbonaat Zeefdruk + Kraswerend Flexibel HardCoat
Thickness 0,75 1 1,5 2 3 4 5 6 8 10 12 15 18 20
  mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm
Min length o o o 1000 1000 1000 1000 1000 1000 o o o o o
Max length o o o 3000 3000 3000 3000 3000 3000 o o o o o
Standard extrusion width o o o 2000 2000 2000 2000 2000 2000 o o o o o

o = op aanvraag
Speciale dikten, afmetingen, kleuren en texturen op aanvraag.
Kleinere hoeveelheden zijn mogelijk, vraag naar onze minimale ordergrootte!

Toepassingen in kunststof moeten vaak voldoen aan specifieke eisen, afhankelijk van de materiaalsoort, toepassing en locale wet- en regelgeving van een land of regio. Voor een aantal combinaties van materiaal en toepassing zijn testresultaten en certificaten op bepaalde normeringen reeds behaald. Contacteer SRT Plastics en wij onderzoeken graag samen met u welke normering voor uw applicatie nodig is!

Gerelateerde producten

PC - Kraswerend FlexCoat

PC - Kraswerend FlexCoat

Dit is een polycarbonaat plaat voorzien van een speciale flexibele coating. Deze coating geeft de plaat een (beperkte) mogelijkheid om koud te buigen,...
PC - Optische kwaliteit

PC - Optische kwaliteit

Topkwaliteit polycarbonaat plaat, zeer grote helderheid, minimale vervorming, uitermate geschikt als glasvervanging & optische toepassingen...

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk